Crònica 12/08/2011

El Govern confia que la crisi del subsidi no li passi factura

S.g. / S.s.
1 min
El president va defensar ahir l'actuació amb el PIRMI.

Barcelona.A falta d'una compareixença dels consellers Josep Lluís Cleries i Francesc Xavier Mena, el president de la Generalitat va donar ahir la cara per defensar la modificació del sistema de pagament del PIRMI. "Per preservar el pagament als que ho necessiten de debò hem d'evitar els abusos", va assegurar. Mas va precisar que es tracta d'una actuació "de justícia social" per detectar les persones que cobren i viuen fora de Catalunya o bé treballen en l'economia submergida.

Malgrat tot, fonts del Govern han reconegut a l'ARA que s'han comès alguns "errors en la comunicació dels canvis" que han malmès la imatge de l'executiu, tot i que confien que no tingui cost polític. De fet, l'executiu de Mas té assumit que com que afectarà "majoritàriament immigrants" es tracta d'una mesura menys impopular que, per exemple, les retallades en sanitat.

En mans d'una sola conselleria

Una de les mesures que té previstes el Govern és que el PIRMI passi a dependre només de la conselleria d'Empresa i Ocupació. Actualment els diners per a aquestes ajudes surten d'aquest departament (130 milions el 2011), com a "polítiques d'igualtat en l'àmbit de l'ocupació", però és Benestar Social i Família qui fa la gestió directa de les ajudes atenent els usuaris en col·laboració amb els serveis socials locals. Però són, de fet, els treballadors socials municipals els que avaluen i fan el seguiment concret dels casos i tramiten la sol·licitud del PIRMI quan ho consideren necessari. L'aprovació definitiva dels expedients es fa en la Comissió Interdepartamental de la Renda Mínima, on hi ha tres representants d'Empresa, dos de Benestar i un d'Educació.

stats