ENERGIA
Crònica 25/03/2011

El Govern estudia desenvolupar un nou pla eòlic

Redacció
1 min

Barcelona.La Generalitat no descarta la possibilitat que s'hagi de repetir el concurs eòlic. El departament d'Economia del tripartit va aprovar al novembre el seu pla eòlic una setmana abans de les eleccions del 28 de novembre. Recentment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'ha suspès cautelarment per defectes acumulats en la formació de les zones geogràfiques on s'han d'instal·lar els molins de vent.

Encara que la Generalitat ja va anunciar la presentació d'un recurs de súplica davant del TSJC en contra de la suspensió de l'acord, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat avui que el concurs contenia defectes de forma, alguns dels quals "greus", i fins i tot no ha descartat la possibilitat que s'hagi de repetir. Mas, que ha fet aquesta afirmació durant un debat celebrat per l'Associació Espanyola de Directius (AED), s'ha compromès a buscar un marc energètic més favorable des del punt de vista jurídic, així com a aconseguir una fiscalitat a Catalunya que acabi sent "igual o millor que la que tenen ara Madrid o València".

El TSJC va decidir l'1 de març suspendre temporalment l'acord de la Generalitat, elaborat per l'anterior govern de PSC, ERC i ICV-EUiA, que determinava les zones de desenvolupament prioritari per a la ubicació de parcs eòlics en aquesta comunitat. Aquest tribunal recollia en el seu acte de suspensió la petició de dues organitzacions ecologistes que justificaven la necessitat d'aquesta mesura en el fet que el pla per impulsar l'energia eòlica es va aprovar sense tenir en compte els preceptius estudis ambientals, informa Efe. Diverses empreses que havien estat adjudicatàries han iniciat reclamacions.

stats