Crònica 08/03/2012

El Govern estudia exigir un sis en llengües als futurs docents

El Govern es planteja incrementar l'exigència lingüística dels estudiants que vulguin fer graus de magisteri. El canvi suposaria fixar una nota mínima de 6 en català, castellà i anglès a la selectivitat.

M. Ortega
2 min
El Govern vol millorar la formació dels docents.

BARCELONA.Més exigència a l'hora de seleccionar els futurs docents. Aquest és un dels objectius que s'ha marcat la conselleria d'Ensenyament, que fa mesos que treballa amb la idea d'incrementar la nota mínima que els estudiants que vulguin cursar graus de magisteri hauran d'assolir a la selectivitat, com a mínim, en llengües, per situar-la bastant per sobre de l'aprovat pelat. Ara, juntament amb el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC ), Ensenyament estudia la possibilitat de fixar en un sis la nota amb què aquests alumnes hauran de superar les proves de català, castellà i anglès de la selectivitat. Així ho va explicar ahir a l'ARA el secretari general del CIC, Claudi Alsina, que va concretar que aquesta possibilitat es posarà dilluns sobre la taula del grup de treball per a la millora de la formació inicial dels docents. Si tira endavant, aquest canvi podria aplicar-se a la selectivitat del 2013.

Alsina, a més, va avançar que no és l'únic punt que s'estudia en la línia de millorar la formació dels docents. També es repensaran, per exemple, els criteris de convalidació de crèdits dels alumnes provinents de cicles formatius o les exigències acadèmiques en el conjunt d'assignatures, no només en llengües.

La idea de fixar el sis com a nota mínima en català, castellà i anglès és "raonable", segons Alsina, que assegura que ara s'estudiarà amb la conselleria, el CIC i els degans de les diferents facultats amb graus de magisteri.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ja va assegurar fa unes setmanes en un acte amb l'Associació de Professors d'Anglès de Catalunya (APAC) que la voluntat del Govern era impulsar una mesura d'aquest estil. "Si un alumne és bo en català, castellà i anglès, segur que és bo en tot", va sentenciar. De fet, la consellera ja va posar aquesta sol·licitud sobre la taula del ministre d'Educació del govern de Zapatero, Ángel Gabilondo. Li va demanar que elevés el llistó i fixés en un 8 la nota mínima de l'examen de castellà per als futurs docents, cosa que obriria el camí perquè la Generalitat pogués fer el mateix amb la prova de català. La proposta, però, va quedar sense resposta i amb el canvi de govern a l'Estat, Rigau l'ha repetida al nou ministre d'Educació, José Ignacio Wert.

En paral·lel, la conselleria d'Ensenyament està debatent aquesta idea amb el CIC per tal de buscar un acord amb el conjunt d'universitats que faci possible introduir el canvi en la valoració de les proves d'accés a la universitat sense haver de passar pel govern central. En aquest cas, la nota mínima exigida no seria un vuit, sinó un sis.

stats