Crònica 21/03/2012

El Govern explora acords per enviar treballadors a Suècia i a la Xina

E.f.
1 min

BARCELONA.La fórmula de col·laborar per enviar treballadors aturats on puguin tenir feina s'estendrà a altres indrets si fructifiquen els contactes que el Govern té en marxa amb països com ara Suècia i la Xina. Tots dos mercats de treball, i especialment aquest últim, ofereixen possibilitats de feina que ara per ara no s'intueixen a Catalunya i que poden ser un bon antídot contra l'atur, segons defensa el Govern.

Es tracta d'anar tancant acords amb governs estrangers i, en casos com el del Quebec, que ja ha començat, ampliar a l'àmbit laboral les col·laboracions que ja es donen en altres camps. "Aquesta és la línia de complicitat que volem seguir", va defensar ahir el secretari d'Afers Exteriors de la Generalitat, Senén Florensa, que va recordar un document de col·laboració assolit amb l'estat brasiler de Santa Caterina i els contactes i la promoció empresarial de l'últim viatge del president Artur Mas al Marroc.

Més enllà de les col·laboracions que vagi tancant el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) amb altres administracions estrangeres, cada cop hi ha més organismes que fomenten l'emigració de professionals. Col·legis d'enginyers, gremis professionals i grans empreses multinacionals establertes a Catalunya capten talent per enviar-lo principalment a Europa. En alguns casos, són els mateixos treballadors els que prenen la iniciativa i busquen oportunitats a fora, ja sigui pel seu compte, assessorats per agències o guiats per l'experiència d'amics que ja han començat amb èxit una carrera professional lluny de casa.

stats