LLUITA PER UN PROJECTE D'ENVERGADURA
Crònica 22/02/2012

El Govern intensifica els contactes per acollir l'Eurovegas a Catalunya

Catalunya juga les seves cartes per acollir el macrocomplex inspirat en Las Vegas. El president de la Generalitat, Artur Mas, i el magnat Sheldon Adelson es van reunir ahir a Palau per acostar posicions.

Joan Serra
2 min
A LA RECERCA D'UNA UBICACIÓ  01. Terrenys del Prat de Llobregat que podrien acollir el macrocomplex inspirat en Las Vegas. 02. El magnat Sheldon Adelson.

BARCELONA.El Govern no vol quedar fora de la cursa per acollir el macrocomplex hoteler i d'oci que impulsa el propietari de Las Vegas Sands Corporation, Sheldon Adelson, que requeriria una inversió de 18.800 milions d'euros i implicaria la creació de 276.000 llocs de treball. I l'executiu d'Artur Mas pretén esprémer totes les opcions que tingui al seu abast. Aquest interès es va concretar ahir amb la presència de Sheldon al Palau de la Generalitat, on es va reunir amb els consellers d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, i de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, trobada a la qual s'hi va afegir posteriorment el president. La sessió, que va servir per analitzar "possibilitats, requeriments i emplaçaments" del projecte, va deixar un regust agredolç a la Generalitat.

Fonts del Govern van considerar "positiu" el fet que la proposta exposada per Adelson s'allunyi del "tòpic" de joc i casinos de Las Vegas. Les mateixes fonts van detallar que el macrocomplex tindria més a veure amb places hoteleres de qualitat, congressos i convencions. "Encaixa amb el nostre model turístic", van reflexionar fonts del Govern. L'executiu català manté com a condició que el projecte s'ajusti al marc legal. La preocupació de la Generalitat després de la trobada amb el magnat nord-americà és que Madrid disposa d'una posició capdavantera en la lluita per acollir l'Eurovegas. N'és conscient la representació d'empresaris que van assistir a les converses, entre els quals hi havia Isak Andic (Mango), Marc Puig (Puig) i Carles Vilarrubí (Rothschild). El govern espanyol va aprofitar la presència d'Adelson a Barcelona per reunir-s'hi. Ho va fer el secretari d'estat de Comerç, Jaime García-Legaz, que va rebre la documentació amb les exigències i propostes per desenvolupar l'Eurovegas.

La pressió d'Esperanza Aguirre

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va afirmar ahir que continua treballant amb l'objectiu que Madrid sigui la seu escollida. Aguirre va fer aquestes manifestacions en un acte amb la ministra de Foment, Ana Pastor, que va donar suport a la presidenta madrilenya en el propòsit de treballar pels projectes que l'Estat necessita per "generar ocupació i riquesa". Aguirre va precisar que des del 2006 s'ha reunit en més de cinc ocasions amb Adelson.

El tripartit es va reunir amb Adelson el 2008

L'exsecretari general de la conselleria d'Economia i Finances durant els dos governs del tripartit, Martí Carnicer (PSC), va confirmar ahir que el juny del 2008 el Govern ja va mantenir diverses reunions sobre la possible instal·lació del macrocomplex Eurovegas a Catalunya. En unes declaracions a COMRàdio, Carnicer va assegurar que diversos representants de la direcció general de Promoció Econòmica es va trobar amb Sheldon Adelson, propietari de Las Vegas Sands Corporation i promotor del projecte, per valorar la viabilitat de fer el projecte a Catalunya, tot i que finalment es va descartar.

stats