Enbreu
Crònica 20/03/2012

El Govern s'avé a negociar ara els trasllats i canvis de tasques a empleats públics

1 min
El Govern s'avé a negociar ara els trasllats i canvis de tasques a empleats públics

El pla de mobilitat dels treballadors públics, que preveu trasllats i canvi d'horari o de jornada a milers de treballadors públics, es negociarà aquesta setmana amb els sindicats. Tot i que els representants dels treballadors temien que el Govern volgués aprovar-lo avui al consell executiu després d'anunciar-lo divendres, Governació ha acceptat la petició dels sindicats de convocar la mesa de la funció pública demà per tractar la mesura.

Els sindicats havien acusat la Generalitat de "trencar la negociació col·lectiva" habilitant els departaments per fer canvis de manera unilateral en condicions de treball a la plantilla i presentant el pla com un pla d'ocupació . El text que va fer arribar l'executiu obre la porta a modificar condicions de treball a uns 45.000 treballadors administratius i tècnics de la Generalitat, segons els càlculs dels sindicats. En queden exclosos el personal docent i sanitari. Governació va assenyalar que, d'entrada, els canvis afectaran un miler de persones i que serviran per ressituar els efectius on més calen.

Des de CCOO, UGT i la IAC van reclamar més informació i que se'ls deixi participar en la diagnosi per veure quines necessitats de mobilitat hi ha. La reducció de jornada que s'aplicarà a 6.800 treballadors interins a partir de l'abril no es negociarà, tot i formar part del pla d'ocupació, perquè és una mesura aprovada en la llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat.

stats