LLEI DE COMERÇ
Crònica 01/12/2011

El Govern no ampliarà els horaris comercials

Beatriz Arias
2 min
La futura llei seguirà impedint que s'obrin centres comercials fora de la trama urbana.

BARCELONA.La futura llei catalana de comerç que està preparant la Generalitat no preveu una ampliació dels horaris comercials, segons va explicar ahir el director general de Comerç, Josep Maria Recasens. La llei vigent no es modificarà de manera substancial, ja que la Generalitat és partidària d'uns horaris regulats i considera que els actuals són suficients per atendre les necessitats dels ciutadans i les puntes de demanda en els moments de l'any en què es produeixen.

La possibilitat d'ampliar o liberalitzar els horaris comercials -com ja passa en altres ciutats de l'Estat, per exemple Madrid- ha estat una de les qüestions més polèmiques que s'han tractat en el debat mantingut en els últims mesos entre el Govern i el sector.

Des de l'abril la direcció general de Comerç i les quatre patronals que representen els diferents formats comercials -la Confederació de Comerç, Pimec, el Consell d'Empreses Distribuïdores d'Alimentació de Catalunya (CEDAC) i l'Associació de Grans Empreses de Distribució (ANGED)- han mantingut converses per posar en comú les propostes i peticions del sector. A aquestes opinions s'hi sumen les d'altres associacions comercials, com la Fundació Barcelona Comerç, que ahir mateix es van reunir també amb el Govern.

Defensa del comerç urbà

La Generalitat mantindrà també en la futura normativa el criteri segons el qual els establiments comercials s'han de situar dins de la trama urbana per reforçar el model comercial de proximitat. Aquest principi ja està recollit en el decret llei actual que el tripartit va aprovar el 2009 i que CiU va rebutjar aleshores per considerar que podia ser "devastador" per al petit comerç. Això fa pensar que la futura llei serà més restrictiva en l'aplicació del criteri de la trama urbana.

La voluntat de la direcció general de Comerç és que la nova llei es voti al Parlament a finals del 2012 o principis del 2013.

stats