Crònica 18/02/2012

El Govern també fixarà sous màxims per als seus directius

R.t.
1 min
Ortega prepara noves mesures per aprimar el sector públic.

BARCELONA.Els directius de les empreses públiques catalanes no quedaran aïllats del límit salarial que ha aprovat l'executiu espanyol. La vicepresidenta, Joana Ortega, va recordar ahir que una comissió impulsada pel Govern treballa des de l'agost en un pla de racionalització del sector públic que a banda de reduir en 64 el nombre d'empreses públiques a través de fusions, absorcions o supressions, també busca altres fórmules per retallar la despesa, entre les quals elaborar una "anàlisi i revisió dels sous del personal directiu".

Ortega va explicar que primer han d'"estudiar i analitzar bé" l'anunci del govern central, que Soraya Sáenz de Santamaría ja li va avançar en la trobada que van tenir fa dues setmanes, i veure'n l'abast de les mesures. Fonts del seu departament, però, han confirmat a l'ARA que efectivament aquesta limitació també s'aplicarà a Catalunya, tot i que no de manera anàloga a com ho ha plantejat l'executiu espanyol, sinó amb una quantitat i fórmula pròpies. Els pròxims mesos el Govern farà pública la seva proposta en aquest sentit.

Un dels objectius del Govern és limitar la despesa en el sector públic, i això no només passa per reduir-ne el nombre d'empreses -segons els pactes amb el PP per aprovar els pressupostos del 2011 i el 2012, el nombre d'ens públics s'han de reduir en un 25% fins al final de la legislatura-. Ortega va recordar que Catalunya "fa temps que fa la seva racionalització", i la limitació dels sous dels directius serà una de les noves mesures que aviat la complementarà.

stats