BONS PER A PARTICULARS
Crònica 23/04/2011

El Govern tanca l'emissió de deute en només nou dies

Toni Garganté
2 min

Barcelona.La Generalitat va tancar dijous l'emissió de bons en el tram d'un any de termini, amb un total de 2.240 milions d'euros col·locats. Això vol dir que van faltar 160 milions per vendre i arribar al màxim de 2.400 milions. Amb tot, el departament d'Economia va emetre un comunicat en què va qualificar l'operació d'èxit.

A aquesta quantitat cal afegir-hi els bons a 24 mesos, amb què l'operació per a particulars va sumar un total de 3.200 milions (l'objectiu inicial era arribar als 2.700 milions), que han estat venuts en només nou dies. El total comercialitzat supera els 3.000 milions que es van col·locar al novembre en la primera emissió, encara amb el tripartit al Govern.

Aquesta segona iniciativa tancada dijous va rebre 131.893 sol·licituds per un valor de 3.413 milions, un 26% per sobre de l'objectiu inicial de l'emissió, que va tenir més demanda en el segment a dos anys. De fet, dilluns ja es va tancar l'oferta a 24 mesos.

El següent tràmit ja serà el desemborsament de les quantitats, que en el cas dels bons a dos anys serà el 27 d'abril, i en els d'un any, el 2 de maig. Les entitats financeres que han canalitzat la venda dels bons han estat La Caixa, CatalunyaCaixa, Banc Sabadell, Unnim, Barclays, Ahorro Corporación Financiera, Caixa d'Enginyers, GVC Gaesco i Deutsche Bank. Aquestes entitats han rebut una comissió que ha oscil·lat entre el 0,75% i el 2,5% per l'emissió a un any i entre l'1% i el 3,5% en el termini de dos exercicis.

D'altra banda, la Generalitat valenciana també estudia llançar una emissió de bons, segons van explicar fonts del sector, repetint la situació de fa cinc mesos, quan va plantejar una emissió de bons amb les mateixes condicions que les del Govern. L'operació també es podria fer de manera idèntica ara, perquè es plantejaria un tram a un any de termini amb un tipus d'interès del 4,25%, seguit d'un segment de 24 mesos al 4,75%, exactament les mateixes retribucions que s'han pagat en l'emissió catalana .

stats