IMMIGRACIÓ
Crònica 12/03/2011

El Govern vol canvis a la llei d'estrangeria

Redacció
1 min

BARCELONA.La Generalitat ha presentat al ministeri de Treball i Immigració les esmenes a l'esborrany del reglament d'estrangeria. En total, ha fet aportacions en 53 dels 264 articles i en set de les 24 disposicions addicionals. Les esmenes provenen de diversos departaments del Govern. L'objectiu d'aquestes aportacions es preservar i blindar la legislació catalana, que es podria veure afectada, com per exemple la llei municipal i de règim local, la d'acollida o les competències que recull l'Estatut. Una de les reclamacions és que els informes sobre integració es regulin en funció del règim local català i amb previ acord de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i el Govern.

En aquest sentit, també es reclama ampliar de 15 a 30 dies el termini per emetre aquests informes, així com un període transitori per posar en marxa el nou sistema d'emissió de certificats.

D'altra banda, es fan aportacions sobre la competència en primeres autoritzacions de residència i treball, en inspecció de treball i en la selecció de treballadors en origen, en considerar que l'esborrany no recull suficientment aquestes competències. En la mateixa línia, la Generalitat reclama que es tinguin en compte les competències que tenen assignades els Mossos en la gestió de la immigració en general. Per últim, reclama millorar la coordinació entre l'Estat i la Generalitat.

stats