Crònica 28/02/2012

Grups d''indignats' desborden la policia i criden als visitants

Albert Balanzà
2 min
Uns congressistes al punt on s'acabava la protecció policial i havien de passar entre els manifestants.

BARCELONA.La imatge del Mobile World Congress no va quedar del tot immaculada el primer dia del conclave. Ahir al vespre una manifestació convocada per usuaris del transport públic per protestar contra l'augment de preus va derivar ràpidament en un guirigall amb grups d' indignats escridassant a la cara dels assistents al congrés que sortien del recinte de la Fira.

Els fets es van produir una mica abans de les 8, quan tots els accessos a la plaça Espanya van quedar tallats per la Guàrdia Urbana i una dotzena de furgonetes dels Mossos d'Esquadra es van situar darrere d'una triple barrera de tanques a l'espera de la manifestació, que va arribar a la porta del Mobile. El moment va coincidir amb la sortida d'una glopada d'un centenar de congressistes. Com que era impossible sortir per l'accés central, on al matí els taxistes recollien i deixaven els visitants, la policia va derivar aquestes persones cap a una sortida lateral al Paral·lel. Però, en arribar a l'avinguda, els assistents, la majoria estrangers, van ser deixats a la seva sort durant almenys deu minuts.

Hi va haver escenes de tensió similars a les que es van viure al Parlament el 15 de juliol, però per sort no hi va haver cap agressió malgrat que alguns grups d'encaputxats van cridar " Go home " o " You are the problem " als visitants, la majoria dels quals no entenia res del que passava.

Setge de noranta minuts

Passat aquest moment de caos, els agents dels Mossos d'Esquadra van reaccionar i van intentar acordonar la manifestació, que apuntava la intenció de baixar pel Paral·lel però que al final es va redirigir cap a la Gran Via. Les cinc-centes persones que es manifestaven van avançar de manera pacífica pel carril central cap a la plaça Catalunya, vigilats des dels laterals per la Guàrdia Urbana i seguits per la dotzena de furgonetes dels Mossos. La policia local va anar reobrint els carrers de l'Eixample en molts casos noranta minuts després del bloqueig que va col·lapsar l'entorn de plaça Espanya.

stats