Crònica 29/03/2011

«Ha quedat acreditat que ets un president 'business friendly'»

Miquel Codolar
1 min
El president de Bankia, Rodrigo Rato, i el de les Cambres de Comerç, Javier Gómez Navarro.

Madrid.Els empresaris madrilenys van començar a escoltar el discurs de Mas expectants i van acabar eufòrics. Se'ls van esgotar els elogis per qualificar un esmorzar i un dinar on Mas només va parlar d'economia i d'impulsar mesures de caire liberal. Pel que fa a la part en què Mas va reivindicar el pacte fiscal, van fer l'orni i la van obviar.

A la sortida de l'esmorzar, el president de Cepyme, Jesús Terciado, va qualificar el discurs de "constructiu" mentre s'aixecava de la taula i va afegir que les tesis liberals que havia defensat el president del Govern coincideixen amb les de la patronal de la petita i mitjana empresa. L'exministre d'Economia del PSOE als anys 80, Miguel Boyer, va considerar que les paraules havien estat "coherents, sensates, constructives i prudents". En canvi, el president de Bankia, Rodrigo Rato, que va ser vicepresident econòmic amb el PP, no va fer declaracions.

El segon àpat en públic de Mas va ser el dinar amb la Cambra de Comerç dels EUA. Alguns empresaris repetien. Presentava Jaime Malet, el seu president. "Ha quedat acreditat que ets un president business friendly" , va sincerar-se després del discurs i dels aplaudiments per donar pas a les preguntes, que els empresaris van aprofitar per lloar Mas. El president de la patronal madrilenya, Arturo Fernández, va ser el que va anar més enllà. "Mas ens agrada un munt", va començar dient, i li va acabar donant la benvinguda en nom dels madrilenys i de tots els espanyols. "Compta amb nosaltres", va reblar. Per la seva banda, José Ignacio Sánchez Galán, president d'Iberdrola, va començar la seva pregunta dient: "M'ha encantat escoltar el que he escoltat". No hi havia més preguntes.

stats