Crònica 23/05/2011

Hegemonia de CiU a les Terres de l'Ebre

Dani Revenga
1 min
Ferran Bel, alcalde de Tortosa per CiU, va aconseguir ahir una àmplia majoria absoluta.

CiU va ser la guanyadora a les Terres de l'Ebre, on va aconseguir la majoria absoluta a les dues ciutats més importats.

Ferran Bel, l'alcalde de Tortosa en els últims 4 anys, va obtenir la majoria absoluta amb una àmplia diferència sobre el seus rivals polítics. Bel ja s'havia quedat a les portes de la majoria absoluta l'any 2007 en uns comicis que van suposar un canvi de cicle a la capital del Baix Ebre, ja que CiU li va prendre l'alcaldia al socialista Joan Sabaté, que ara intentava recuperar-la. CiU va aconseguir 12 regidors i el PSC 3. L'altre fet destacat d'aquestes eleccions municipals a Tortosa és l'entrada al consistori de PxC, que obté un regidor.

Pel que fa a Amposta, l'hegemonia de CiU estava gairebé garantida, ja que els nacionalistes ocupen aquesta alcaldia des dels anys 80 i en l'última legislatura ja van aconseguir la majoria absoluta. L'alcalde, Manel Ferré, tornarà a formar govern gràcies als 11 regidors assolits, molt per sobre dels 6 de la coalició EA-Esquerra-AM. En aquest municipi, també ha entrat al consistori un regidor de PxC.

A les altres dues capitals de comarca, CiU també aconsegueix la majoria absoluta a Móra d'Ebre, mentre que a Gandesa empata en nombre de regidors amb els independents de la FIC, una situació en què la clau del govern la podria tenir el Partit Popular, que aconsegueix el regidor que podria decantar la balança entre uns i altres.

stats