Primàries PSC
Crònica 20/01/2011

Hereu-Carnes i Tura-Roig

2 min
Montserrat, Masllorens

Tant Jordi Hereu com Montserrat Tura han dedicat les últimes hores, abans que dilluns l'executiva els proclami candidats a primàries, a perfilar els seus equips de campanya, que en el cas del guanyador s'ampliarà per competir amb Trias a l'alcaldia. Als noms vinculats a Ciutadans pel Canvi que ajudaran Tura (Toni Comín, Àlex Masllorens, Esteve León...), ja s'hi ha afegit l'excap de gabinet de Pasqual Maragall, Xavier Roig, en qualitat d'assessor. Hereu tindrà al seu costat dues sensibilitats diferents del pinyol municipal: la seva mà dreta a l'Ajuntament i excompany de govern de Tura, Jordi William Carnes, i la regidora de Sarrià, Sara Jaurrieta, a més del president del PSC de Sant Martí, David Escudé. En la definició de fronts, segueixen les apostes a Facebook: ahir el director de Barcelona Acció Solidària i militant del PSC, Francesc Osan, triava Tura ("Estic amb tu!"), i l'expresident de l'AV Trinitat Vella, Lluís Edo, va posicionar-se per Hereu. "És la meva opció", va apuntar.

El membre de l'executiva del PSC de Barcelona, José Rodríguez, fins fa poc conseller del districte d'Horta-Guinardó, ha penjat el post " Pánico demoscópico en el PSC" al seu blog, Observatori de ciberpolítica , en què qualifica de "demencial" presentar Tura enfront Hereu en unes primàries plantejades "a destemps, tard i mal muntades". Ahir Rodríguez va explicar a l'ARA que aquesta "és una opinió meditada i aprofundida" i afegeix que és "l'única persona de l'executiva que li ha dit en públic a Hereu que seria bo que no es presentés". El dirigent de l'executiva de Barcelona, com a responsable de l'acció a internet i responsable de la sectorial de ciberactivisme del PSC a la ciutat, fonamenta la seva estripada contra el procés d'elecció interna en la directriu de "total llibertat" que des de l'executiva local s'ha donat a tots els militants i simpatitzants que utilitzen la xarxa. Rodríguez, en el seu post, per contra, valora que les primàries serviran per "apartar Trias del focus mediàtic".

Un mes després d'estrenar-se a la xarxa amb la pàgina Més PSC, els quadres socialistes emmarcats en l'anomenat new PSC han publicat un nou manifest en què es reafirmen en la seva aposta de fer net "esgotant el temps dels virreis i obrint el temps de la gent", en referència a la necessitat de renovació de baix a dalt en el partit. El new PSC , que està format per dirigents que majoritàriament s'inclinen per Hereu abans que Tura, com Rocio Martínez, Guillem Espriu, Jaume Collboni, José Rodríguez, Laia Bonet i Iolanda Collboni a Barcelona o les alcaldesses Núria Marín (L'Hospitalet), Núria Parlón (Santa Coloma de Gramenet) o Iolanda Pineda (Salt), demana ara la limitació de càrrecs a dos mandats a tots els nivells de l'organització i per a responsabilitats públiques i, en qüestions organitzatives, exigeix que les assemblees d'agrupació es facin abans i no després de cada consell nacional.

stats