Crònica 06/03/2011

Hereu es vanta que la lluita amb Tura i l'aparell l'enforteix com a candidat

F.c.
1 min

Barcelona.Els consellers nacionals i la premsa esperaven un intercanvi de missatges més o menys enverinats entre Montilla i Jordi Hereu, l'entorn del qual va assegurar, un cop derrotada Montserrat Tura a les primàries, que el primer secretari va intentar fer-lo renunciar al càrrec. Montilla es va limitar a felicitar-se per "l'optimisme" d'Hereu.

En canvi, l'alcalde sí que es va referir al procés de primàries, que la federació del partit a la capital catalana -que mai li ha regatejat el suport- considera que l'han reforçat davant un Xavier Trias que segueix sent el favorit.

En el seu discurs com a secretari de política municipal del PSC va indicar que el partit havia "arriscat" debatent qui havia de ser el candidat i que això havia "enfortit" un debat i un projecte que ha de tornar a recuperar la confiança de la gent. Per tot plegat va demanar un aplaudiment a Tura, que el va correspondre però que no s'ha prodigat en les mostres de suport al candidat investit per la militància. Els representants de la federació de Barcelona no hi van intervenir perquè ho havia fet Hereu, però sí que va prendre la paraula Tura per posar en valor el sistema de primàries.

Hereu busca força perquè "l'onada" convergent no arrossegui Barcelona. "Feia temps que no vivíem un moment tan difícil, però la gent ens ha vist treballar", va afirmar.

L'alcalde es va mostrar convençut que Barcelona contrapesarà el govern de la Generalitat i que el govern de la ciutat serà "feble" si és Trias qui la governa perquè serà "subsidiari" d'Artur Mas. CiU el va titllar de candidat "amargat".

stats