TERCER CARA A CARA
Crònica 12/02/2011

Hereu i Tura s'intenten intercanviar els papers

S. González / M. Colomer
2 min

BarcelonaEls dos aspirants a candidats a l'alcaldia de Barcelona del PSC van jugar ahir a marcar diferències intentant trepitjar el territori de l'altre. En el tercer cara a cara entre els dos rivals socialistes l'alcalde Jordi Hereu va marcar perfil en el terreny de la seguretat, el gran punt fort de la seva rival, mentre que Montserrat Tura va fer un esforç per crear un perfil propi en matèria d'infraestructures, un dels actius que més enorgulleix l'alcalde.

Durant el debat organitzat per BTV, Hereu va recordar que ell va ser el regidor de Seguretat durant el desplegament dels Mossos d'Esquadra i es va comprometre a exigir que en els pròxims anys la ciutat compti amb un miler d'agents més. En aquest àmbit, l'exconsellera va tornar a defensar la creació d'unitats específiques de cossos policials per actuar en funció de cada tipologia de delinqüència.

Després d'aquest intent d'Hereu d'envair el punt fort de Tura, la dirigent del PSC va recordar que van ser molts els alcaldes que van lluitar per la Sagrera -obra de què fa gala Hereu- i, davant les intencions del govern de CiU de frenar les obres de la L-9, es va mostrar contundent en exigir que no es poden "ni aturar ni alentir" les inversions en infraestructures a la ciutat.

Tura es va atrevir a proposar la creació d'un bitllet de transport públic anual i, fins i tot, va suggerir que Tabasa, empresa pública de la Generalitat que s'encarrega dels túnels de Vallvidrera, col·labori en la realització del túnel d'Horta i gestioni la mobilitat en zones com les rondes. A l'exconsellera li va passar per alt que Tabasa ja paga el carril bus VAO d'entrada a Barcelona des del Vallès i la cua de maniobres dels Ferrocarrils de la Generalitat.

"No sóc un calc de Jordi Hereu", va insistir Tura, que va afegir que es presenta com a revulsiu als mals auguris electorals que les enquestes apunten per al 22-M al PSC. Hereu, va tornar a oferir a Tura incorporar-se a la seva llista si ell guanya les primàries per fer front "units" al corrent de "centre-dreta". La dirigent del PSC va respondre que és "un contrasentit" que ell no faci el mateix si ella és la guanyadora.

stats