ELECCIONS MUNICIPALS
Crònica 26/02/2011

Hereu treu pit davant Trias tot i perdre una votació

El primer ple a l'Ajuntament de Barcelona postprimàries al PSC va tenir, com era d'esperar, un marcat to electoralista. Hereu i el seu equip, reforçat per les enquestes, va patir, però, l'enèsima derrota.

Maria Ortega
2 min
L'alcalde Jordi Hereu presidint el penúltim ple abans de les eleccions municipals a Barcelona.

Barcelona.Confirmat ja com a alcaldable, Jordi Hereu va treure pit en la sessió plenària d'ahir a l'Ajuntament de Barcelona, la penúltima abans de les municipals, que va tenir en el temor a les retallades pressupostàries anunciades pel nou Govern i en el balanç -en clau electoral, òbviament- de la feina feta en els últims quatre anys els principals camps de batalla. Tot i que el ple va aprovar per unanimitat una proposició de l'equip de govern (ERC-ICV) que insta la Generalitat a no endarrerir la construcció i posada en funcionament dels equipaments educatius, sanitaris i socials ja pactats i en alguns casos fins i tot construïts, l'exigència de responsabilitats va fer pujar el to del debat.

Xavier Trias, que va votar "entusiastament" a favor de la mesura, va titllar de "sorprenent" que el govern d'Hereu "s'atreveixi a exigir ara a la Generalitat els incompliments del tripartit", al qual va acusar de deixar les finances del Govern "al límit de la catàstrofe". A més, va tornar a retreure a l'equip d'Hereu que es gastés 780.000 euros en una exposició "electoralista" quan seria necessari "prioritzar inversions". Tot, després que el tinent d'alcalde d'Acció Social i Ciutadania, Ricard Gomà, alertés que la "involució conservadora" posa en joc la cohesió social als barris i assegurés que la seva formació manté "exactament la mateixa actitud crítica" que durant el mandat del tripartit.

Un altre foc de la jornada el va encendre el mateix Xavier Trias impulsant una proposició, aprovada tot i l'oposició del bipartit, per constatar l'endarreriment en el desplegament de la Carta Municipal en matèria de justícia de proximitat, finançament local i infraestructures. En aquest punt, els alcaldables de CiU i PSC es van acusar mútuament de posar bastons a les rodes i defugir qualsevol intent de consens per fer avançar la ciutat. Hereu, clarament reforçat pel resultat de les primàries, va recriminar a Trias que aprovés mesures per "debilitar" el govern de la ciutat i que preferís la "tàctica" de l'enfrontament amb finalitats electorals que l'"estratègia d'anar junts per enfortir Barcelona davant l'Estat". No van faltar tampoc els ja clàssics retrets creuats pels retards en la constitució de la comissió d'investigació a Ciutat Vella.

stats