LA PRECAMPANYA DEL 22-M
Crònica 15/03/2011

Hereu fa la llista pensant, també, a fer una oposició dura

PSC i CiU tenen gairebé a punt les llistes per a les eleccions que enfrontaran Jordi Hereu i Xavier Trias el 22-M a Barcelona. Per primer cop, els socialistes hi han treballat pensant en tots els escenaris.

Albert Balanzà
2 min
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, adreçant-se a la militància en un moment de la convenció municipalista del PSC celebrada aquest cap de setmana.

Barcelona."Per governar i per fer sòlida oposició". Costa d'imaginar que el PSC, el partit que governa des de fa 32 anys Barcelona, estigui treballant en aquests dos fronts per tancar la llista de les eleccions municipals que la comissió de llistes ha d'aprovar dijous perquè el consell de federació de Barcelona la ratifiqui divendres. Costa d'imaginar aquesta situació, però menys si es tenen en compte totes les enquestes que han fet treure pit com mai a Xavier Trias.

Hereu, que confia a aturar l'eufòria convergent després de la reviscolada de les primàries i del probable pacte Portabella-Laporta, aquest cop no es pot permetre el luxe de Trias de pensar en la llista i en el sottogoverno que l'acompanyarà (el candidat de CiU ja ha fitxat l'exsecretari general d'Immigració, Àngel Miret, tal com va avançar l'ARA) i busca vint noms amb prou ganxo per aconseguir la victòria que li neguen els sondejos o per encarar la renovació des del primer minut en cas que calgui fer oposició.

Acte amb l'entorn de Tura

L'alcalde, en aquesta lluita total, es blindarà amb Jordi William Carnes i Assumpta Escarp, premiarà també la fidelitat de Sara Jaurrieta en les primàries i busca fitxatges estrella -alguns ja li han dit que no- en els forats que li deixen les baixes segures de Carles Martí i Ramon García Bragado. És segur que es respectarà la paritat i es premiarà el new PSC. Entre els deu primers, segons fonts coneixedores de la negociació de les llistes, no hi ha ara mateix la presència assegurada d'homes de confiança de Montserrat Tura, com Àlex Masllorens o Toni Comín, però el PSC, passi el que passi en aquest front, farà un acte unitari en els propers dies per visualitzar la integració de facto -ni que sigui espiritual- d'aquest sector. Nou Cicle també busca el seu encaix en aquestes llistes i sona amb força el retorn d'Albert Batlle a l'Ajuntament.

Qui sí que ho té quasi tot fet és Trias, que ahir va defensar en el comitè territorial de la federació de Barcelona ciutat de CDC la llista més continuista que es recorda de CiU en unes eleccions municipals, amb l'única variació respecte del 2007 en el lloc 12, que ocuparà el president de la federació de Barcelona, Jordi Martí, i que fa endarrerir Eduard Freixedes al 13. Un altre dels homes de confiança de Trias, el seu cap de gabinet, Albert Ortas, entra en un lloc fronterer, el 17. La resta del grup municipal (Forn, Recasens, Puigdollers, Fandos, Ciurana, Ardanuy, Vives, Homs, Vila i Blasi) repeteix al mateix lloc.

Nit d'homenatges

En una nit d'homenatges, però, Trias ahir va confirmar que l'exalcaldable Josep Maria Cullell, actual president del Consell Assessor de CDC, tancarà la llista de Barcelona com a premi al candidat nacionalista que més bons resultats ha tret a Barcelona en dues ocasions (1987 i 1991, 17 i 16 escons), tot i perdre. La federació nacionalista té mig coll avall que Trias ara el pot superar i, després d'una llarga espera, governar.

stats