EL RELLEU D'ANNA PAGANS
Crònica 18/02/2011

"Ho tinc difícil però no em sento temerària; valenta, sí"

Experiència Bosch aspira a mantenir el PSC a Girona, que vota convergent a les catalanes i socialista a les municipals. Confia que es valori el seu bagatge institucional

Marc Colomer
2 min

Com es construeix un perfil propi diferenciat per vendre renovació quan el PSC ja governa?

Des de l'actual govern m'ho han facilitat molt. En molts moments, jo mateixa i l'equip de campanya i voluntaris que m'ajuden tenim la il·lusió dels aspirants. Un voluntari que ens ajuda em deia l'altre dia que és com si estiguéssim a l'oposició i volguéssim guanyar. Jo sóc un canvi, és evident. Fa vuit anys que no sóc al govern de la ciutat i el meu equip serà renovat. La situació és la mateixa que si fóssim a l'oposició, amb l'avantatge que estem molt orgullosos de la feina de Pagans.

No és un moment engrescador per dirigir un ajuntament, tant per la crisi com per la situació del PSC...

Sóc molt conscient de les dificultats. Però molt estic molt orgullosa de la feina dels governs socialistes en els últims 32 anys. És el moment de ser-hi i no de fer passos enrere. No em sento gens temerària. Valenta, sí, i il·lusionada, molt. Girona val el que sigui.

Les enquestes pinten bastos. No li fa por ser la persona que perd per al PSC l'alcaldia?

Respecte, molt. Però també penso que a la vida els valents no són els que fan un pas enrere quan les coses són difícils, sinó que s'ha tirar endavant quan les situacions són complicades. Hi crec molt: el compromís es demostra en moments així.

Com evitarà el tomb que indiquen les enquestes?

No hi ha res segur i per mi és un estímul capgirar els pronòstics. Si miro les enquestes, podria estar desanimada, però quan vaig pel carrer i parlo amb la gent, m'animo.

Ha quallat que el tripartit és una fórmula superada. Però a Girona encara hi és...

Pel que fa a les aliances, estic oberta a qualsevol possibilitat, i el meu criteri a l'hora de buscar pactes, en cas que no tinguem majoria per governar sols, no es regirà per les sigles sinó pels projectes. Ara és moment d'entendre's basant-nos en projectes.

El cas de Joan Pluma, home fort del PSC a Girona que ha fitxat pel govern de Mas, els fa molt de mal?

És un cas poc habitual. S'entén molt si és una decisió personal. Era millor que no continués, perquè feia 20 anys que era a l'Ajuntament. És una decisió que deixo en l'àmbit personal però que jo no hauria pres.

stats