En breu
Crònica 09/02/2012

Hollande renegociarà el nou Tractat per als països de l'euro

1 min
Hollande renegociarà el nou Tractat per als països de l'euro

El candidat socialista a la presidència francesa, François Hollande, vol que la Unió Europea es comprometi amb el creixement i la creació d'ocupació. El candidat a les presidencials del mes de maig va detallar ahir, en una entrevista al diari francès Le Monde , els seus plans per renegociar el Tractat Europeu per la disciplina pressupostària, que els països de l'eurozona -i la resta de socis comunitaris, excepte el Regne Unit i la República Txeca- firmaran l'1 de març. Hollande està convençut que el calendari juga a favor seu i que el procés de ratificació del tractat li deixarà prou marge per demanar alguns "ajustaments".

El líder dels socialistes francesos vol que el Tractat inclogui "un apartat sobre el creixement i la creació d'ocupació", que passaria per permetre que Europa es pogués endeutar "per poder finançar grans projectes industrials" i crear així nous llocs de treball. Hollande, que des de fa mesos retreu a Nicolas Sarkozy que el Tractat resta sobirania a França, va assegurar ahir que demanarà explicacions sobre les sancions que s'aplicaran als estats que no compleixin els acords i sobre quin serà el paper exacte del Tribunal de Justícia europeu.

François Hollande manté el seu domini a les enquestes davant un Nicolas Sarkozy que aquesta setmana ha jugat la seva carta més important amb l'entrada en campanya a favor seu de la cancellera alemanya, Angela Merkel.

stats