Crònica 29/01/2012

Homs i Coromines, vicesecretaris de CDC, i Rull, a organització

R.t.
2 min
Artur Mas va defensar el seu projecte de transició nacional en el consell nacional de CDC d'ahir.

BARCELONAEl 16è congrés de CDC entronitzarà Oriol Pujol com a nou secretari general del partit a finals de març, una informació força coneguda. Ahir, però, l'agència Efe va avançar -i fonts de la formació van confirmar a l'ARA- que l'actual portaveu del Govern i secretari de projectes, estudis i programes de CDC, Francesc Homs, i el secretari de territori i vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas, seran els pesos pesants que acompanyaran Oriol Pujol en les noves vicesecretaries de coordinació institucional i d'estratègia que es crearan en el congrés.

Pel que fa a la secretaria d'organització, l'actual portaveu parlamentari de CiU, Jordi Turull, no ocuparà el càrrec com s'havia dibuixat inicialment, sinó que recaurà a mans del diputat Josep Rull. L'organigrama es completa amb Jordi Pujol amb el càrrec honorífic de president fundador i Artur Mas ocupant la presidència que l'expresident abandona. La secretaria general adjunta que fins ara dirigia Oriol Pujol s'elimina. Aquests càrrecs -excepte el de l'expresident- s'hauran de ratificar de manera unipersonal al congrés i la resta de l'executiva es votarà en bloc.

Aquesta estructura és la que dibuixa l'esborrany de la ponència organitzativa que ahir van aprovar els consellers nacionals de CDC a Bellaterra. També va passar el filtre sense més problemes la ponència política, que fixa el sobiranisme i el pacte fiscal com els dos eixos ideològics de la formació. Segons va explicar Mas, la transició nacional que defensa suposarà una cursa de fons que "es desconeix on acabarà".

Ara s'obre el termini per presentar esmenes a les dues ponències, temps en el qual es podran modificar o completar els textos. Fonts de CDC recorden que en l'anterior congrés la ponència política va doblar la seva llargada durant aquest procés. Les joventuts de CDC -la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), per exemple- intentaran concretar els terminis i la fórmula per arribar a la majoria social que permeti plantejar amb garanties un procés d'autodeterminació.

stats