Crònica 04/06/2011

Horaris comercials més flexibles a les zones turístiques

R.t
1 min
El conseller d'Empresa, Francesc Xavier Mena.

Barcelona.L'objecte principal de la llei òmnibus és la promoció econòmica, i té com a objectiu facilitar la competitivitat i la productivitat. En el preàmbul es parla d'afavorir "la reactivació econòmica". Per això es redueix de manera significativa la paperassa, i es faciliten alguns tràmits en sectors com ara el turisme i el comerç. L'objectiu és "facilitar l'activitat dels empresaris, eliminar règims d'autorització, establir el silenci positiu, suprimir registres no imprescindibles i altres càrregues".

Aquesta simplificació és especialment important en àmbits com la ramaderia, l'agricultura i la pesca, en què es faciliten tràmits relatius, per exemple, en les pòlisses d'assegurança i en les llicències mediambientals.

L'avantprojecte de llei també inclou modificacions de la Llei 8/2004 que regula els horaris comercials, que van en la línia d'una major llibertat per obrir els establiments. Així, es permet l'obertura de comerços en zones turístiques els dies 1 de maig i 11 de setembre, que fins ara no estava permès d'obrir.

En l'àmbit turístic s'introdueixen canvis en una legislació antiga, de l'època Pujol, per facilitar la conversió d'establiments en allotjaments turístics, apartaments i cases rurals.

La llei regula el paper de l'Agència de Suport a l'Empresa Catalana, que unifica totes les competències en el camp de la internacionalització, innovació i captació d'inversions econòmiques.

stats