EXPECTATIVES ECOSOCIALISTES
Crònica 05/08/2011

ICV vol aprofitar la caiguda de PSC i ERC per créixer a Madrid

S. González / M. Colomer
2 min
La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ahir en roda de premsa.

Barcelona.L'única de les tres formacions del tripartit que va salvar-se de la desfeta del 28-N, ICV, veu en el desconcert intern d'ERC i PSC una oportunitat per créixer a Madrid. Així ho interpreta la direcció ecosocialista, que no es conformarà amb els seus dos diputats actuals, sinó que aspira a obtenir-ne tres. Però encara ha de resoldre qui serà el seu cap de llista per a unes eleccions anticipades, les del 20-N, que han agafat a contrapeu la majoria de partits catalans, excepte CiU.

Segons les fonts de la direcció d'ICV consultades per l'ARA, la formació debat entre presentar l'actual portaveu parlamentària, Dolors Camats, o la portaveu ecosocialista al Congrés, Núria Buenaventura, que va agafar el relleu de Joan Herrera. Camats no va voler aclarir ahir si serà la cap de llista. Gran part de la direcció d'ICV la veu una bona candidata, amb més projecció pública que Buenaventura. Les fonts consultades, però, asseguren que aquest no serà motiu de conflicte. En qualsevol dels casos, ja sigui amb un o més aspirants a candidat, ICV farà primàries. El consell nacional del 3 de setembre donarà llum verda al procés.

Sols amb l'estat del benestar

En un primer intent per exhibir perfil propi per esgarrapar electorat a PSC i ERC, Camats va assegurar ahir que la formació s'ha quedat "sola al Parlament defensant l'estat del benestar". En la roda de premsa de balanç del curs parlamentari, va carregar contra els exsocis del tripartit, als quals va retreure la seva "actitud condescendent amb algunes mesures de CiU" que faciliten que la federació pacti amb el PP projectes importants amb el pretext de la geometria variable. La portaveu parlamentària ha acusat CiU d'estar convertint l'estat del benestar en un de "beneficiència" i d'haver oblidat el projecte social i nacional dels anys 80 amb el seu "gir a la dreta" de la mà del PP català. Per això, ha assegurat que el partit "no té por" de quedar-se sol en la defensa de l'estat del benestar, perquè sent que té el suport social per abanderar el discurs que defensi que hi ha alternatives a les retallades del Govern.

stats