EL DEBAT INTERN DELS SOCIALISTES CATALANS
Crònica 25/04/2011

Iceta situa el Congrés del PSC a l'octubre i no descarta optar al lideratge

Roger Tugas
1 min

Barcelona.El PSC no vol que el debat intern perjudiqui unes expectatives electorals ja minvades, però la maquinària congressual s'activarà just superat el 22-M, segons va declarar ahir el portaveu dels socialistes, Miquel Iceta. Les dates no estan fixades i es decidiran el cap de setmana posterior a les eleccions, en el consell nacional de valoració dels resultats -el mateix cap de setmana en què el PSOE doni el tret d'inici el procés de primàries-, "cosa que portaria a un congrés a l'octubre". En aquest conclave, Iceta pot optar a un paper rellevant. Preguntat per si voldrà substituir José Montilla com a primer secretari, descarta pronunciar-s'hi fins passat el 22-M, però ja es mou.

Les eleccions, segons Iceta, seran "un TAC de la vitalitat i de les dificultats del projecte socialista a Catalunya i serviran sens dubte per subratllar lideratges, i això són dades molt importants a tenir presents en el moment de prendre decisions". Si algun dels alcaldes del PSC obté bons resultats, també s'hi podria postular, tot i que Iceta ja ha pres posicions per si això no passa: de moment lidera el procés de debat ideològic -ja obert- i flirteja amb tots els sectors del partit per situar-se com a opció de consens.

Pel que fa al procés del PSOE, Miquel Iceta va remarcar que la direcció del PSC no donarà suport explícit a cap candidat, encara que un sigui la catalana Carme Chacón. "Quan els militants han de parlar, les executives han de callar", va afirmar, tot i que sí que va rebutjar un hipotètic tiquet entre Chacón i Alfredo Pérez Rubalcaba, que seria "pervertir el significat de les primàries".

stats