Crònica 03/03/2012

...i a les Illes Balears

2 min
...i a les Illes Balears

1. Maria Salom

Presidenta del Consell de Mallorca i diputada del PP

És el càrrec polític més influent de les Illes Balears. Economista de formació, també ha estat regidora del seu poble, Inca, i diputada al Congrés de Diputats. Va entrar al Partit Popular des de Noves Generacions.

2. Marilén Pol

Presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca

És la veu visible del lobi més poderós de les Illes, que representa més de 900 negocis hotelers. Abans ja havia estat presidenta de la poderosa Associació d'Hotelers de Palma.

3. Carmen Riu

Consellera delegada i copropietària de Riu Hotels & Resorts

El grup Riu, del qual és consellera delegada, és una de les cadenes hoteleres més grans de l'Estat. Compta amb un centenar d'establiments en una dotzena de països. És una de les principals fortunes de les Illes Balears.

4. Carmen Sampol

Consellera delegada de Sampol Ingeniería y Obras s.a.

És una històrica empresa de l'arxipèlag amb pes en els sectors elèctric, d'obra civil i dels transports que fa projectes en una dotzena de països.

5. Carmen Castro

Consellera de salut, família i benestar social

Carmen Castro gestiona una de les carteres amb més pressupost de l'arxipèlag. Metge de formació, ha estat diputada i consellera de Sanitat del Consell Insular d'Eivissa.

6. María José Hidalgo

Directora general d'Air Europa

A més de dirigir l'aerolínia és consellera del grup Globalia, un conjunt d'empreses turístiques amb una facturació de més de 4.000 milions d'euros i una plantilla de prop de 25.000 empleats.

7. Carme Serra

Directora de publicitat i vendes del Grup Serra

Carme Serra és la directora de publicitat i vendes i consellera del Grup Serra, empresa destacada de la comunicació a les Illes Balears amb presència a la ràdio, la televisió i líder en el sector de la premsa escrita.

8. Francina Armengol

Secretària general del Pasib i portaveu al parlament

L'actual secretària general del Partit Socialista de les Illes Balears també és el rostre del partit al Parlament. És expresidenta del Consell de Mallorca i es perfila com la pròxima candidata a la presidència del Govern Balear.

9. Cristina Macaya

Filàntropa i empresària

Filàntropa i empresària coneguda pels seus contactes i les festes que organitza a la possessió d'Es Canyar, a Establiments. Per les seves festes hi han passat polítics, artistes i líders d'opinió de tot el món.

10. Montserrat Casas

Rectora de la Universitat de les Illes Balears

Catedràtica de física atòmica, molecular i nuclear i rectora de la Universitat de les Illes Balears. Com a tal, gestiona la principal institució acadèmica de l'arxipèlag, que manté enguany un pressupost de 88 milions d'euros.

stats