TAXA
Crònica 26/11/2011

Impost per finançar la promoció turística

La Generalitat vol implantar una taxa turística per recaptar recursos i invertir en promoció. La setmana que ve hi ha prevista una reunió entre la conselleria i representants del sector.

Beatriz Arias
1 min
La falta de recursos ha tornat a posar sobre la taula el debat sobre  la implantació d'una taxa turística a Catalunya.

BARCELONA.La falta de recursos públics i la necessitat d'inversió en la promoció turística de Catalunya han revifat el recurrent debat sobre la implantació d'una taxa turística que gravi les pernoctacions dels viatgers. L'objectiu és que aquest nou impost serveixi per finançar mesures que comportin la reactivació del sector turístic i per millorar la qualitat de l'oferta.

El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, va declarar ahir que el sector ha de buscar noves fórmules d'ingrés. Mena va recordar que es tracta d'un debat permanent des de fa anys -aquesta és una via que el tripartit va temptejar, sense èxit, diverses vegades- però va voler deixar clar que es tracta encara d'una "qüestió oberta", i que la decisió final haurà d'estar consensuada amb el sector.

Reunió la setmana que ve

Precisament per avaluar la possibilitat de tirar endavant aquest impost i conèixer l'opinió dels agents implicats, segons fonts del sector, la setmana que ve hi ha convocada una reunió en què participarà la conselleria d'Empresa i Ocupació. A la trobada hi haurà representants dels negocis implicats en una taxa d'aquestes característiques, com ara els hotels, les agències de viatges, el transport, els càmpings i els parcs temàtics.

stats