Crònica 13/10/2011

Incidents entre feixistes i antifeixistes marquen el 12-O a Catalunya

Ara
2 min
Dos antifeixistes llançant pedres al local on es va celebrar un concert ultradretà.

Barcelona.La celebració del Dia de la Hispanitat va registrar ahir diversos incidents a Catalunya. Un concert ultradretà que va tenir lloc al barri del Poblenou de Barcelona -inicialment s'havia de fer a Sabadell- va acabar amb dos detinguts i tres ferits. Un grup d'antifeixistes es van acostar al local The Other Place, on hi havia en marxa l'actuació, i van atacar la porta de la sala llançant-hi pedres. La policia va acordonar la zona i s'hi va apropar alguna ambulància, que va haver d'atendre tres ferits lleus a causa dels incidents.

A Masquefa (Anoia), Juan José García Mora, un regidor que havia estat del PP i que ara forma part del consistori de la localitat com a representant de la plataforma Força Masquefa, va atropellar dos ciutadans que retiraven la bandera espanyola que ell mateix havia penjat a la façana de l'ajuntament.

Les dues víctimes de l'atropellament van ser Xavier Manuel, exregidor d'urbanisme de Masquefa, i el veí de la localitat J.I. Els dos estaven parlant davant l'edifici de l'ajuntament quan García Mora els va envestir amb el seu vehicle. Les víctimes van ser traslladades a l'hospital, i un dels joves té diverses fractures. El consistori va demanar en un ple extraordinari la inhabilitació del regidor, que ja havia estat denunciat abans per insults i amenaces. Segons van explicar fonts del PP a l'ACN, els populars van decidir que García Mora deixés de formar part de les seves llistes en les eleccions municipals del 22-M a causa de la seva "trajectòria d'episodis conflictius". El presumpte culpable va ser detingut per la policia local.

Albiol prohibeix un acte

D'altra banda, a Badalona l'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol (PP), va prohibir els actes programats per la JERC contra la Festa de la Hispanitat i a Lleida uns brètols van robar un bust de Lluís Companys. L'escultura la van trobar els agents de la policia local i l'Ajuntament de la ciutat va emetre un comunicat en què assegurava que el bust tornarà al seu lloc en els pròxims dies.

stats