SETMANA DE REUNIONS
Crònica 21/02/2011

Indústria vol posar pau entre fabricants i venedors d'automòbils

Elena Freixa
2 min
Indústria vol posar pau entre fabricants  i venedors d'automòbils

BarcelonaDesprés que el canvi en la normativa que regula la relació entre fabricants de vehicles i venedors hagi suscitat les ires de les marques automobilístiques, que van advertir que es repensarien totes les inversions previstes a l'Estat espanyol, el ministeri d'Indústria ha programat una sèrie de trobades aquesta setmana per reconduir la situació.

La primera cita serà demà amb representants de totes les comunitats autònomes on hi ha fàbriques d'automòbils, entre elles Catalunya. El Govern es va endur crítiques explícites la setmana passada per part de la patronal Anfac perquè CiU va votar a favor de l'esmena que capgira la relació amb els concessionaris.

De fet, l'organització de fabricants ja va anunciar que volia reunir-se amb el president, Artur Mas. Hi ha en joc l'assistència d'aquestes marques al Saló de l'Automòbil de Barcelona, ja que l'amenaça de revisar inversions també inclou aquesta cita el pròxim mes de maig.

L'executiu espanyol també es reunirà dimecres amb fabricants i venedors. L'enrabiada dels primers, va portar el president d'Anfac, Francisco Javier García Sanz, a advertir que es posava contra les cordes un sector que dóna feina a centenars de milers de persones. La reunió de la junta de la patronal, dimecres mateix, acordarà mesures concretes per corregir el que han titllat de "traïció".

La nova norma estableix que els concessionaris podran retornar a les marques el cotxes que no hagin venut en un termini de dos mesos i obliga els fabricants a recomprar-los al mateix preu. A més a més, també contempla el dret dels concessionaris a rebre indemnitzacions en cas de rescissió del contracte amb la marca tenint en compte els treballadors afectats i les inversions fetes per mandat del fabricant.

Els venedors veuen en aquesta esmena una oportunitat per corregir el model "desigual i injust" fins ara en vigor.

stats