CAS MILLET
Crònica 14/03/2012

Investiguen el destí de 18 milions del Palau pagats en xecs

Ara
2 min
Fèlix Millet i Jordi Montull a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

BARCELONA.El jutge que instrueix l'espoli del Palau de la Música, Josep Maria Pijuan, se centra ara a seguir el rastre de 18 milions d'euros del Palau de la Música que van ser cobrats al banc en forma de xecs al portador de valors d'entre els 80.000 i els 300.000 euros. Per aquest motiu, ha demanat a la Policia Nacional i a Hisenda que investiguin on van anar a parar els diners i les persones i institucions que els van cobrar.

Aquests diners formen part de l'espoli de la institució musical a mans de l'expresident del Palau Fèlix Millet i de la seva mà dreta, Jordi Montull, i ja estan inclosos en les estimacions del total del saqueig, que rondarien prop dels 32 milions d'euros. La investigació judicial ha revelat que una bona part d'aquests diners van anar a parar als comptes dels principals acusats, a pagaments de viatges, propietats i reformes, però es desconeix que van fer amb la resta.

Embargament de béns

L'advocat de Montull, Jordi Pina, considera que són diligències "supèrflues" perquè els seu client i Millet ja van confessar que es van endur diners però que molts van anar a parar a altres mans. A més, assegura que l'embargament de béns decretat pel jutge en una interlocutòria feta pública dilluns és un "mer tràmit", ja que Millet i Montull ja fa un any que van dipositar tots els seus béns en el jutjat, així com els diners de què disposaven.

Segons el jutge, els dos acusats no han aportat els diners necessaris per pagar la fiança, fixada en 24 milions d'euros -però que podria augmentar al final de la instrucció-. D'aquesta quantitat, Millet hauria pagat uns 4,2 milions; Montull, 800.000 euros -que segons el seu lletrat corresponen als diners del Palau que es va gastar en viatges personals i reformes-, i Gemma Montull, 100.000 euros. Les defenses dels acusats segueixen mantenint que l'espoli del Palau va ser inferior, tot i que estan a l'espera d'acabar les seves investigacions pericials.

stats