12/11/2011

Ja sé de quin peu calcen

2 min
Les sabates negres de Duran i Lleida ahir van trepitjar TV3.

Avui què tens, una cita a cegues amb el Guerra? Digueu-me perspicaç: juraria que els amics comencen a fer certa conyeta amb la meva agenda de campanya. Haver segut al costat d'una ministra durant un trajecte amb autocar m'ha convertit als ulls dels qui m'estimen (tant que m'abonyeguen) en tota una subsecretària de Defensa, ja veus quin honor. No em desempallegaré de l'etiqueta ni en tres legislatures.

"Ai, que perdo els pantalons!", va exclamar davant d'un micro obert Esperança Esteve, quarta del PSC per Barcelona, al míting de Badalona. Ni fet expressament, tu. Com menys encarcarats són els polítics, més s'acosten al poble. I es tracta justament de convèncer "el poble", aquesta entitat abstracta amb dret a vot que cal seduir cada ics anys.

Toquem de peus a terra: cordem-nos els pantalons i parlem de sabates. Carme Chacón va explicar a Albert Om que quan va prendre possessió del ministeri portava talons i la seva obsessió era no caure mentre passava revista. Com que l'he seguida de prop, he passat revista als talons de la Chacón i certifico que no baixen dels vuit centímetres, que Déu n'hi do. Però dubto que això del vídeo retirat sigui una relliscada atribuïble als talons de la candidata.

Per alguns, el taló d'Aquil·les de Convergència es diu Unió. El 2006, Duran i Lleida passejava per Gràcia i es va fer client d'un sabater del carrer Escorial. Li va encarregar plantilles de cinc mil·límetres per al peu dret (sí, el dret). El d'Unió calça un 42, però es compra sabates d'un 43 o un 44. N'hi ha que pensen que un ministeri també li va gran. "El Duran ha deixat de venir, potser perquè ara només obro a la tarda", em comenta el Ferran, el sabater. O potser perquè ara ja no convé que l'associïn amb Zapatero, amb qui Mas tenia línia directa quan aquell encara conservava talante.

He promès a uns amics que si el seu flirteig virtual acaba en boda, m'hi presentaré enfilada dalt d'uns Manolos. Però no en feu una lectura política, sisplau. Ni cites a cegues amb Alfonso Guerra, ni complicitats de cap mena amb Manuel Fraga.

stats