OLIMPISME
Crònica 18/10/2011

Els Jocs d'Hivern 2022 ja tenen projecte tècnic

Els Jocs d'Hivern Barcelona-Pirineu 2022 ja tenen projecte tècnic. Vint-i-cinc anys després de la nominació del 1992, l'alcalde Xavier Trias redobla l'aposta de la ciutat pels Jocs Olímpics d'Hivern.

Albert Balanzà
2 min

Barcelona"Tirarem endavant, perquè si anem junts Barcelona és imbatible". Amb aquestes paraules d'inspiració puyaliana, fent referència als Jocs d'Hivern i envoltat dels grans protagonistes del 92 (Pasqual Maragall, Narcís Serra, Romà Cuyàs...), Trias va lligar ahir definitivament el seu mandat a la nova aposta olímpica que un dia d'ara farà dos anys el seu antecessor, Jordi Hereu, va treure's de la màniga, i que ara ja ha agafat cos.

A la pràctica, Barcelona ja no té competidors a l'Estat des que el govern d'Aragó va anul·lar ara fa uns mesos el pressupost que dedicava a la candidatura de Jaca, i només amb l'enèsima aspiració de Madrid -ara per al 2020- fent ombra, ja ha tancat tot el treball tècnic de definició de seus, mobilitat i infraestructures que calia per presentar-se al món. "Tenim temps de sobres", apunta aquests dies el comissionat dels Jocs, Enric Truñó, a tothom qui el vulgui escoltar. El document tècnic, de cinc volums, es va lliurar el 17 d'agost a l'alcalde, que ara només espera quadrar el pacte sobre els pressupostos per donar validesa a la proposta i poder demanar la unitat d'acció necessària a la Generalitat. No serà fins a tenir tancats els números i els suports que Trias donarà a conèixer les seus que proposa la candidatura Barcelona-Pirineu. Tot i així, la ronda de contactes que Truñó va mantenir abans de l'estiu amb els alcaldes de les possibles seus candidates ja va donar algunes pistes de predisponibilitat del territori, que també implica diversos nivells de capacitat d'inversió en el projecte olímpic.

L'oficina de la candidatura Barcelona-Pirineu 2022 treballa amb la data del gener com a escenari per a la validació del projecte tècnic, que donarà pas a la part més clara d'impuls polític. Una foto com la d'ahir val més que mil paraules perquè el Comitè Olímpic Espanyol doni suport a Barcelona el gener del 2013.

stats