MOVIMENTS A ERC
Crònica 23/08/2011

Junqueras, obert a parlar amb Carretero per anar junts el 20-N

P. Martí / R. Tugas
2 min
Junqueras, en una imatge d'arxiu

Barcelona / Prada.El futur president d'ERC, Oriol Junqueras, va respondre ahir positivament a la proposta de Joan Carretero (Reagrupament) per tal que les dues formacions concorrin juntes a les eleccions espanyoles del 20-N. Així ho va manifestar ahir en una visita a les Festes de Sants, en què també va aprofitar per demanar a Carretero que concreti la seva oferta. Junqueras va avançar, també, que ERC ja treballa amb diverses entitats de la societat civil per vertebrar una candidatura tan àmplia com sigui possible liderada per Alfred Bosch.

Però alguns membres dels republicans encara volen anar més enllà, com l'exconseller de Cultura Joan Manuel Tresserras, que des de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), a Prada (Conflent), va expressar la seva confiança que les reformes organitzatives que aprovarà ERC en el pròxim Congrés serveixin perquè la formació torni a ser "l'eix d'un projecte independentista i socialment avançat, progressista, d'esquerres". "Veurem moviments", va avançar, confiat que organitzacions com Reagrupament o Solidaritat Catalana (SI) s'acostin aviat al projecte d'ERC.

Tanmateix, des d'altres òptiques les coses es veuen diferents, i a la mateixa UCE el dirigent de SI, Alfons López Tena, va posar aigua al vi i va avisar que una possible unitat independentista serà difícil i, en tot cas, limitada. Va reconèixer que ja hi ha "converses informals" de cara a conformar una coalició per al 20-N, però que s'hauran de basar en "el programa i el projecte" i només per a aquestes eleccions. "Mai no hi haurà una entrada a ERC", va avançar, i el possible acord electoral serà per crear una nova candidatura, no per integrar-se a la llista republicana. A Tena el molesta que ERC cregui que té el "monopoli de l'independentisme", però de moment, en la consulta als adherits, un 57% aposten per intentar una candidatura conjunta i, en cas de no aconseguir-la, no presentar-se.

stats