COOPERATIVA
Crònica 31/03/2012

L'Aldea decideix mantenir la seva activitat

Dani Revenga
1 min

TARRAGONA.Concurs de creditors com a exercici de realisme financer i continuïtat de la Cooperativa sota el lideratge dels productors com a demostració de fe en les possibilitats de l'entitat per sortir del pou. Aquesta és la fórmula mixta que van votar ahir els socis de la Cooperativa de l'Aldea (Baix Ebre).

Tot i la injecció d'autoestima que suposa per als productors assumir el repte de no dissoldre la Cooperativa i redreçar el seu camí gestionant-la directament, la principal virtut d'aquesta resolució mixta és més pràctica que anímica. Jordi Gas, portaveu dels afectats, va explicar que és l'única manera de garantir un paraigua als impositors: "Es deuen 4,6 milions d'euros, i si anéssim a la venda nosaltres cobraríem dels últims, perquè tenen preferència els bancs i altres creditors", va dir.

La nova gestió haurà de multiplicar la facturació agrària de l'entitat per millorar-ne la liquiditat. Durant l'assemblea es va anunciar una nova devolució de 1.000 euros a tots els afectats, com la que es va fer abans de Nadal. Si la fórmula acordada ahir saneja l'entitat, es calcula que tots els dipòsits es podran retornar en uns 20 anys.

stats