REORDENACIÓ BANCÀRIA
Crònica 06/07/2011

L'Estat emet 1.750 milions per finançar les caixes

Ara
1 min
Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

Barcelona.El Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB), l'entitat estatal que es dedicarà a reflotar el segment de caixes, va emetre ahir 1.750 milions d'euros en bons a cinc anys. La rendibilitat fixa anual va arribar al 5,5%, segons informa Efe. Part d'aquests diners serviran per a l'entrada del mateix FROB en el capital de les caixes que es convertiran en bancs. Aquest procés el supervisa Miguel Ángel Fernández Ordóñez, governador del Banc d'Espanya.

En tot cas, la quantitat col·locada va ser inferior als entre 2.000 i 3.000 milions que l'Estat volia emetre. Malgrat això, fons properes a l'operació van considerar que la col·locació havia estat un èxit, en aconseguir una quantitat significativa en aquests moments de turbulències en els mercats per la crisi de Grècia. El FROB va decidir realitzar l'operació, a un preu de 270 punts bàsics sobre la referència del deute fix. Això equival a un preu proper als 80 punts sobre l'interès del deute sobirà espanyol a cinc anys, cosa que dóna com a resultat el tipus d'interès esmentat del 5,5%. Cal tenir present que aquestes emissions del FROB estan avalades pel mateix Estat espanyol. Barclays, BBVA, BNP Paribas, Deutsche Bank i Natixis van participar en l'emissió.

El FROB es va crear el juny del 2009 per reestructurar el sistema financer espanyol i per reforçar els recursos propis de bancs i caixes que han d'incrementar el seu nivell de solvència. La dotació inicial del fons va arribar als 9.000 milions, dels quals 6.750 milions els va aportar l'Estat i 2.250 els fons de garantia de dipòsits, que es nodreixen de les aportacions de les mateixes entitats.

stats