SANITAT
Crònica 29/06/2011

L'Institut Català de la Salut busca director

Aviat farà un mes que Enric Argelagués va dimitir com a gerent de l'ICS i encara no hi ha substitut. El nomenament del que havia de ser el seu successor, Jaume Raventós, s'ha fet enrere.

L. Bonilla
2 min
L'Hospital Josep Trueta és un dels que gestiona l'ICS.

BARCELONA.Després que Enric Argelagués presentés la seva dimissió com a gerent de l'Institut Català de la Salut (ICS) per "motius personals", el consell d'administració va proposar el nom de Jaume Raventós com a substitut. El nomenament de l'actual gerent del Parc Salut Mar es donava per fet, però ara s'ha fet marxa enrere per raons alienes a la seva voluntat.

De fet, ell havia de deixar el seu actual càrrec a finals de mes i el seu lloc l'ha d'ocupar Olga Pané, fins fa poc gerent del Consorci Sociosanitari de l'Anoia. Així ho va decidir el consell rector del Parc Salut Mar.I l'ICS, que ha de fer front a uns pressupostos retallats i a un nou model que passa per la concentració de serveis, continua sense gerent.

Els sindicats majoritaris de l'àmbit de la salut van tornar a fer front comú ahir contra les retallades després que la setmana passada trenquessin les negociacions amb la patronal i abandonessin la Taula de Salut. Segons Metges de Catalunya, les patronals els demanaven un "xec en blanc" a canvi de no presentar EROs. Tot i així, la patronal tampoc podia assegurar que no s'acomiadés personal mitjançant altres vies.

Pel que fa al fracàs de la Taula de Salut, en què també hi havia el departament d'Empresa de mediador, els sindicats van demanar més implicació del Govern. "No ha estat prou valent. No sabem si no volen dir les coses pel seu nom o només volien una foto amb nosaltres per dir que estem d'acord amb les retallades", deia Carme Navarro, de CCOO.

Queixes d'usuaris

Els portaveus sindicals també van denunciar que ja han començat a arribar les primeres queixes d'usuaris afectats per les retallades. Navarro va assegurar que els metges reben pressions per donar l'alta els pacients, cosa que suposa "una sobrecàrrega per la família". I va afegir que també s'està estalviant en proves diagnòstiques.

stats