ENDEUTAMENT
Crònica 05/07/2011

L'OCDE troba "relativament escàs" el deute públic català

Ara
1 min
L'OCDE troba "relativament escàs" el deute públic català

Barcelona.L'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) considera "relativament escàs" el pes del deute públic de Catalunya i de la resta d'autonomies "en comparació amb la seva responsabilitat de despesa" i competències. L'economista en cap de l'OCDE per a Espanya, Andrés Fuentes, deia ahir en una entrevista a l'ACN que les retallades del Govern "van en la bona direcció" i nega que el dèficit de les comunitats posi en risc la solvència de l'Estat.

El Banc d'Espanya ha denunciat aquest juny que el deute autonòmic ha superat el 2011 el seu màxim històric i s'ha enfilat fins a un 17,2% del PIB (més de 34.300 milions d'euros) a Catalunya. L'OCDE celebra que algunes comunitats estan prenent "mesures importants per retallar despeses i millorar la seva situació pressupostària". La Comissió Europea i algunes agències de ràting han advertit a l'Estat que si no posa a ratlla les autonomies incomplirà la reducció del dèficit promesa (un 6% del PIB aquest 2011).

El Banc d'Espanya xifra en un 11,4% del PIB el deute autonòmic espanyol (121.400 milions): Catalunya és la comunitat més endeutada. Fuentes recorda que les comunitats "tenen la responsabilitat" de pagar serveis públics com "la sanitat o l'educació" i per això troba "relativament escàs" aquest 11,4%.

stats