ENSENYAMENT
Crònica 22/10/2011

L'Obra Social La Caixa pagarà beques de menjador

Sònia Sánchez
1 min
L'escola Canigó d'Esplugues de Llobregat va tastar l'EduCaixa.

Barcelona.L'Obra Social La Caixa destinarà, per primer cop aquest curs, entre 500.000 i un milió d'euros a pagar beques de menjador als escolars catalans. La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, els va demanar la contribució per "complementar" la dotació pressupostària d'aquesta ajuda, que la retallada ha congelat.

L'entitat i la conselleria ultimen l'acord per acabar de definir la xifra, que s'inclourà en el programa Proinfància d'ajuda a la pobresa infantil de l'Obra Social. La directora general de la Fundació La Caixa, Elisenda Duran, va explicar que, ara per ara, l'acord abasta una única aportació per a aquest curs, com a "resposta al context concret actual", i serà gestionada per les entitats socials col·laboradores amb el programa Proinfància. Però no serà l'única contribució d'aquesta fundació al sistema escolar català. L'entitat destinarà 15 milions més a activitats i eines educatives a les escoles.

Ho farà a través d'un nou portal digital, l'EduCaixa, que agrupa l'oferta educativa de l'Obra Social per facilitar el seu accés als centres i a les famílies, que hi podran sol·licitar des de planetaris inflables okitsde ciència fins a visites al CosmoCaixa o al CaixaForum. El programa, que vol arribar a tots els escolars, ofereix també propostes de continguts per a activitats pedagògiques.

stats