Crònica 02/06/2011

L'acampada dels 'indignats' a Barcelona serà indefinida

Maria Ortega
2 min
Els acampats a la plaça de Catalunya fan activitats per intentar passar el temps.

BARCELONA.Els indignats de la plaça de Catalunya de Barcelona es quedaran acampats de manera indefinida fins que es posin d'acord sobre com aixecaran el campament i, al mateix temps, podran garantir la continuïtat del moviment. Aquesta és la decisió que es va prendre ahir a la nit en una assemblea en la qual, teòricament, s'havia de decidir sobre el final de l'acampada, o com a mínim posar-hi data, i que va acabar amb un missatge més ambigu: "Ens quedem indefinidament fins que trobem la millor manera de marxar", deia un portaveu dels indignats . Sobre la taula, els assemblearis havien de votar entre marxar diumenge, fer-ho el 15 o el 19 de juny o bé quedar-se vivint a la plaça de manera indefinida.

L'última opció va ser la més votada, tot i que no hi ha consens ni tan sols per saber quina mena de continuïtat es vol donar al moviment dels indignats . És per això que a partir d'ara cada diumenge debatran sobre si ja estan preparats per a una possible marxa de la plaça de Catalunya. El que sí que van decidir ahir és que avui i diumenge vinent faran concentracions silencioses davant de les seus dels principals sindicats per intentar conscienciar els treballadors perquè s'uneixin a les protestes. També es manté la voluntat d'estendre les reivindicacions a tants barris i municipis com sigui possible, malgrat que les acampades s'estan desinflant de manera progressiva arreu de Catalunya després de més de dues setmanes de mobilitzacions. En el cas de Barcelona, la plaça de Catalunya segueix acollint un nombrós públic durant les activitats del dia i les assemblees i cassolades nocturnes -ahir a la nit la plaça estava plena durant les votacions-, però en canvi les persones que s'hi queden a dormir cada dia no són més de dues-centes.

La decisió es produeix també el mateix dia en què el president de la Generalitat, Artur Mas, va qualificar d'inadmissible que s'ocupin de manera indefinida els espais públics d'una ciutat.

stats