LA TRAGÈDIA D'HORTA
Crònica 09/04/2011

L'acusació denuncia Saura i Boada per obstruir la justícia

La jutge de Gandesa que instrueix l'incendi d'Horta de Sant Joan, en què van morir cinc bombers, haurà de decidir si investiga la denúncia contra l'excúpula d'Interior per obstrucció a la Justícia.

Laia Espín
2 min
L'acusació denuncia Saura  i Boada per obstruir la justícia

Barcelona.La jutge haurà d'estudiar la denúncia presentada contra l'exconseller d'Interior, Joan Saura, l'exsecreatri general, Joan Boada, i tres comandaments dels Bombers que formaven part de la cúpula del cos en l'època del tripartit, que va presentar ahir l'acusació d'una de les famílies dels bombers morts.

El lletrat Pau Simarro, que representa una de les famílies, va presentar la denúncia ahir en el decurs de les declaracions que es van fer als jutjats del testimoni Fèlix G., encarregat de redactar l'informe de la Direcció General d'Emergències sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan del juliol del 2009. Es tracta d'un document qüestionat per les acusacions personades a la causa per la seva "manca de veracitat."

La denúncia presentada als jutjats per les famílies dels bombers parla de pressions polítiques, tant a l'alcalde d'Horta de Sant Joan, Àngel Ferràs, com al cap del parc de bombers. Concretament, la denúncia es refereix a un sopar el 21 de juliol -dia en què van morir els bombers-, en què Saura i Boada haurien demanat a l'alcalde que canviés la seva declaració i que deixés de dir que hi havia hagut descoordinació entre els comandaments del bombers.

La reacció de Boada

L'exsecretari general d'Interior i actual diputat d'ICV, Joan Boada, va manifestar ahir que tot i que un dels advocats de les famílies ha presentat un escrit en aquest sentit, no li consta "que s'hagin obert diligències". Boada va insistir que, de moment, l'únic que hi ha és "la decisió d'un advocat" de sol·licitar que s'investigui aquest presumpte delicte d'obstrucció per part seva, així com de l'exconseller Joan Saura i de tres comandaments del cos de Bombers. Boada va declarar que està "absolutament tranquil" i disposat "a col·laborar amb la jutge perquè s'aclareixi com més aviat millor ". L'exsecretari d'Interior va manifestar, a més, la seva intenció d'evitar pronunciar-se sobre tot aquest assumpte, "perquè l'únic que es fa és posar en qüestió el cos de Bombers". Interior va indicar que no ha rebut cap comunicació.

En el cas que finalment haguessin de declarar en qualitat d'imputats Saura i Boada, per la seva condició d'aforats, s'hauria de fer un requeriment a instàncies judicials superiors.

stats