UNA URBANITZACIÓ LEGAL
Crònica 13/03/2011

L'aeroport de Barcelona retira la denúncia contra Llevant Mar

Josep Ferrer
1 min

Gavà.La Direcció General d'Aviació Civil, a instàncies d'Aena, ha decidit retirar el recurs contenciós administratiu que havia interposat contra el pla urbanístic de Llevant Mar a Gavà, després que "s'ha comprovat" que aquesta zona "no està afectada" per "les servituds aeronàutiques acústiques", publicades en el Butlletí Oficial de l'Estat el 23 de desembre del 2010. Aquesta conclusió queda reflectida en l'escrit que l'advocat de l'Estat ha dirigit a la secció tercera de la sala del contenciós administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al qual ha tingut accés l'ARA.

En el cas de la urbanització de Llevant Mar, una zona que està situada a menys de tres quilòmetres en línia recta de l'aeroport de Barcelona i on es volen construir 237 habitatges, un hotel i tres equipaments públics, Aena es va voler curar amb salut. Abans de tornar a ser l'ase dels cops i rebre queixes dels veïns per excés de soroll dels avions, tal com ha passat amb Gavà Mar i Castelldefels, va voler paralitzar el projecte. El 24 de maig del 2010 va presentar un recurs contenciós administratiu contra aquest pla urbanístic.

Com que el nou mapa de soroll de l'aeroport barceloní no afecta la zona de Llevant Mar i, per tant, la denúncia té totes les de perdre, la Direcció General d'Aviació Civil ha decidit retirar-la. Segons l'alcalde de Gavà, Joaquim Balsera, Aena "ha vist que es complia amb la llei". "Malgrat que sempre m'he manifestat en contra del desenvolupament d'aquest sector, [els promotors privats] tenen uns drets i l'Ajuntament legalment no s'hi pot oposar", subratlla l'alcalde.

stats