DECLARACIÓ JUDICIAL
Crònica 21/07/2011

L'afer Strauss-Kahn irromp a les primàries socialistes franceses

J.b.
2 min
El socialista francès François Hollande ahir després de declarar a la policia.

BARCELONA.François Hollande, un dels sis candidats a les primàries socialistes per a les presidencials franceses del 2012, va denunciar ahir una "operació política" contra ell, després de declarar a la policia de París pel cas en què l'excap de l'FMI Dominique Strauss-Kahn està acusat d'intent de violació per la periodista francesa Tristane Banon. "És un tema que afecta dues persones, i en cap cas el Partit Socialista", va dir Hollande, que va demanar que no s'utilitzi políticament "un assumpte privat" que no l'"afecta".

Alguns mitjans francesos van anunciar dimarts que el socialista hauria aconsellat a Banon sobre si havia de denunciar Strauss-Kahn quan va tenir lloc el suposat intent de violació, durant una entrevista per a un llibre que la periodista va fer a DSK l'any 2003.

El diari francès Le Figaro va afirmar que Hollande havia recomanat a Banon denunciar l'agressió. El socialista, en canvi, va negar-ho, tot i admetre que va tractar el tema amb la mare de Banon -la també política socialista Anne Mansouret-, a qui va suggerir que si la noia havia tingut un incident amb Strauss-Kahn "el millor era dir-ho a la policia".

Banon declararà també als EUA

Els dos processos -el francès i el nord-americà- en què Strauss-Kahn està acusat de diversos delictes sexuals podrien quedar relacionats ben aviat.

Segons una font propera a la investigació de l'afer de l'Hotel Sofitel de Nova York, citada per Le Figaro, Tristane Banon podria ser cridada a declarar a la ciutat dels gratacels pel fiscal encarregat del cas dels EUA, Cyrus Vance. Aquest fet indicaria que, tot i que els detalls sobre la vida de la cambrera guineana denunciant, coneguts a principis de mes, van erosionar una la seva credibilitat i el pes de les acusacions, el fiscal no dóna el cas per perdut.

Vance i l'advocat de Banon, David Koubbi, van reunir-se dimarts a Nova York, i no van oferir detalls dels temes que van tractar durant la trobada.

stats