ELECCIONS ESPANYOLES
Crònica 01/10/2011

Laia Ortiz farà tàndem amb Joan Coscubiela a les llistes d'ICV al Congrés

Pol Santaló
1 min

Barcelona.La vicepresidenta, diputada al Parlament i portaveu d'ICV, Laia Ortiz, serà la número dos de Joan Coscubiela a les llistes del partit el 20-N. Ortiz serà ratificada el dilluns al Consell Nacional dels ecosocialistes després que dimecres l'exdiputada al Congrés, Núria Buenaventura, anunciés que no optaria a revalidar el càrrec davant de la investigació oberta pel Tribunal Suprem. El fiscal l'acusa de prevaricació per haver autoritzat la caça d'ocells amb vesc quan era directora de Medi Natural el 2009.

La portaveu d'ICV va assegurar a l'ARA que el fet que vagi de número dos és "una proposta de la direcció" a petició del seu secretari general, Joan Herrera, i que ara només espera que el seu nomenament sigui acceptat per aquest òrgan intern.

Si Ortiz, una de les dirigents de nova fornada ecosocialistes, és escollida el 20-N, deixarà l'escó que ocupa des del 2006 al Parlament. Ara mateix les enquestes preveuen que ICV aconsegueixi dos diputats, a diferència del 2008, quan es va quedar per pocs vots amb un sol diputat. Ho va ser Joan Herrera i, quan va tornar a Catalunya, va rellevar-lo Buenaventura, que no s'ha sentit valorada per la direcció.

El segon lloc d'Ortiz a la llista està encara condicionat a les negociacions amb EUiA per reeditar la coalició, ja que aquests reclamen el segon lloc a la candidatura de la coalició per a l'exsenador Joan Josep Nuet. ICV difícilment hi accedirà.

La portaveu d'ICV, de 32 anys, va ser coordinadora de les joventuts ecosocialistes i coordinadora tècnica de la sectorial de dones. És afiliada també a CCOO.

stats