IMMIGRACIÓ
Crònica 11/07/2011

L'alcalde de Salt vol limitar els immigrants en municipis saturats

Laia Espín
2 min
Diverses dones musulmanes passejant amb els seus fills pels carrers de la localitat de Salt.

Barcelona.L'alcalde de la població gironina de Salt, Jaume Torramadé, aposta per facilitar la redistribució dels immigrants i apunta que es podria "determinar un percentatge màxim de nouvinguts" per a les poblacions amb situacions especials.

Torramadé, que va fer aquestes declaracions en una entrevista a Europa Press, va manifestar que vol corregir el camí de la localitat que governa i que té 31.000 habitants i un 45% de població immigrant. Aquest, que torna a ser alcalde després que CiU guanyés les últimes eleccions municipals al PSC, considera que aquest percentatge és massa elevat i proposa un règim especial per als municipis que superin la mitjana estatal d'immigrants, que la situa en un 16%. L'alcalde saltenc va assegurar que deixar aquest tema a "l'evolució natural no corregeix el problema" i va demanar que s'analitzi cada situació i es reconegui que hi ha determinats municipis amb una "pressió excessiva".

Les propostes per disminuir el percentatge d'immigrants a Salt del seu alcalde pivoten en tres eixos. Vol incentivar que els autòctons tornin a viure al centre del municipi. Per aquest motiu, proposa que l'oficina d'habitatge municipal ofereixi els pisos que compra a persones autòctones perquè els comprin o els lloguin. L'objectiu final d'aquesta proposta és, segons el mateix alcalde, "aconseguir restablir proporcions en les comunitats de veïns". En aquest sentit, Torramadé critica que l'anterior equip de govern no va treballar per a la cohesió del barri. Una altra de les propostes llançades pel govern saltenc és que les poblacions que construeixen grans polígons industrials també facin habitatge oficial perquè els treballadors hi puguin residir, ja que segons l'alcalde del municipi gironí, molts resideixen a localitats com Salt. Finalment, també va insistir perquè les escoles veïnes de poblacions amb un índex elevat d'alumnes amb necessitats educatives especials assumeixin una part de l'alumnat.

stats