MOBILITAT
Crònica 18/03/2011

L'aparcament de busos a la Sagrada Família, el 2015

Redacció
1 min

Barcelona.Amb l'objectiu de millorar la relació entre la ciutat i el turisme, l'Ajuntament de Barcelona continua impulsant els aparcaments per a autobusos turístics per evitar que continuïn col·lapsant, a determinades hores, punts com els voltants de la Sagrada Família -en dies forts, la ciutat pot rebre la visita de 1.200 autocars amb turistes-. Descartada la possibilitat de prohibir l'entrada d'aquests autocars turístics, com s'ha fet a la ciutat belga de Bruges, o de cobrar peatges a l'entrada, el regidor de Mobilitat, Francesc Narváez, va explicar ahir durant la comissió municipal de Mobilitat i Seguretat, que l'objectiu és continuar guanyant places d'aparcament per a aquests vehicles perquè la dimensió de la ciutat "no permet" restringir-ne l'entrada.

El pàrquing per descongestionar la Sagrada Família està previst a uns 200 metres de distància del temple i a tocar de la Diagonal, a la plaça Hispanitat, i segons Narváez estarà enllestit de cara al 2015. Aquest aparcament subterrani tindrà capacitat per a vint autobusos. De moment, l'Ajuntament ja té en marxa l'expedient per expropiar els terrenys on s'ha projectat -implica l'enderroc d'un taller mecànic entre els carrers Aragó i Lepant- i les obres estaran condicionades al soterrament del vial procedent de la plaça de les Glòries.

Com a mesura més immediata per millorar la convivència entre turistes i veïns, ja s'ha prohibit que els autocars girin del carrer Marina cap a Provença per evitar que facin voltes a la Sagrada Família sense haver de baixar del vehicle. De moment, es mantindran les tres zones d'aparcament en superfície que utilitzen actualment aquests autocars turístics.

stats