TRIBUNALS
Crònica 13/12/2011

L'assassí múltiple d'Olot es nega a declarar en el seu judici

L. Díaz-roig / D. Revenga
2 min
L'assassí múltiple d'Olot, Pere Puig, en la primera sessió del judici a l'Audiència de Girona.

GIRONA / TARRAGONA.Impassible, amb els braços encreuats i mirant a terra, Pere Puig, l'assassí múltiple d'Olot, va escoltar ahir durant més de dues hores les preguntes del fiscal i de les acusacions sense dir res. Tot i que s'enfronta a una condemna de 80 anys de presó per haver assassinat quatre persones, Puig va decidir callar davant el tribunal popular que va començar a jutjar-lo ahir a l'Audiència de Girona i només va ratificar el que ja havia dit feia mesos. Fa gairebé un any, el 15 de desembre del 2010, Puig es va vestir de caçador i, amb un rifle de caça, va matar a sang freda el seu cap, el fill d'aquest, i dos treballadors d'una sucursal de Caja Mediterráneo (CAM) d'Olot. Ho va fer, segons va dir en el seu moment, perquè "estaven dins seu com una serp", el tenien dominat i el miraven "malament". Els dos primers, els Tubert, li devien dues pagues extres de Nadal, i els altres dos l'havien informat feia poc que encara no havia acabat de pagar un deute.

"En què pensava? Va sentir pena o no li importava?", va preguntar el fiscal, sense obtenir resposta. "Se n'ha penedit algun cop? Ha plorat? Es va quedar tranquil en matar quatre persones?" L'advocat dels Tubert, Carles Monguilod, va explicar que l'empresa de la família passava per problemes econòmics i que anaven a tancar. "El mal existeix i es pot matar per odi o per rancúnia", va dir al jurat. Òscar Morales, l'altre advocat de l'acusació, va assegurar que Puig va matar per diners, "un dels motius més antics de la història".

Triple parricidi a Tarragona

L'home acusat d'haver matat la seva dona i els seus dos fills a Tarragona l'octubre de l'any passat va negar haver estat l'autor d'aquest triple crim. Segons Abdeslam Brada, en les dates en què es va perpetrar el crim, ell era a Bèlgica buscant feina i els autors del crim serien "uns desconeguts" que també l'havien seguit a ell quan era a Brussel·les. La fiscalia demana per ell 25 anys d'internament en una institució psiquiàtrica. El judici continua avui.

stats