POLÍTICA FRANCESA
Crònica 20/09/2011

L'entrevista a DSK bat un rècord d'audiència televisiva

Més de 13 milions de francesos van seguir l'entrevista a l'exdirector de l'FMI, Dominique Strauss-Kahn. Les seves paraules van encendre el debat entre els candidats a les primàries socialistes.

Marc Vidal
2 min
L'entrevista a DSK bat un rècord d'audiència televisiva

BARCELONA.Sigui una "contraofensiva mediàtica", tal com ho va batejar el diari Le Monde , o una simple "obra de teatre", segons el qualificatiu que va fer servir Libération , l'acte de constricció i contraatac de l'exdirector del Fons Monetari Internacional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, diumenge a la nit a la televisió va tenir una audiència rècord a França.

El seu cas, còctel d'afer sexual, càrrec influent que plega i justícia nord-americana, continua interessant els francesos que es van abocar en massa davant dels televisors. La primera entrevista a Strauss-Kahn després de la seva detenció als Estats Units la van seguir més de 13 milions de telespectadors, amb una quota de pantalla del 47 per cent. Des de l'any 2005 que no es registraven unes dades així.

Els mitjans francesos van destacar ahir que DSK va preparar a consciència la seva reaparició pública i no va deixar cap detall a l'aire. Va triar acuradament les paraules -"relació inapropiada" o "falta moral"- que va fer servir per referir-se a l'afer amb Nafissatou Diallo, la treballadora de l'hotel que el va denunciar. I va fer saltar totes les alarmes al Partit Socialista quan va revelar l'existència d'un "pacte" amb l'exprimera secretària i candidata a les primàries, Martine Aubry, per deixar-li la via lliure a ella.

Aubry ho nega tot

"De debò semblo una candidata substituta?", va replicar ahir Martine Aubry quan se li va preguntar per aquest "pacte", que sempre ha negat. Però aquesta suposada entesa va servir de munició al candidat favorit en aquestes primàries, François Hollande, per erosionar la seva principal rival en la batalla interna per batre's amb Nicolas Sarkozy a les eleccions presidencials de l'any que ve. "Ara sabem que sí que hi ha un pacte que fins ara Aubry havia negat", va dir ahir l'entorn d'Hollande.

Banon ahir a la televisió

Si diumenge va ser el torn de Strauss Kahn, ahir va ser el de la periodista i escriptora Tristane Banon que va ser entrevistada també a la televisió per primer cop des que va presentar una denúncia contra DSK per una suposada agressió sexual.

Banon va mantenir l'acusació que Strauss Kahn l'havia intentat violar el 2003 tot i que ell va assegurar diumenge a la televisió que el relat de la noia era "una versió imaginada". La periodista va assegurar que no l'havia denunciat abans perquè s'havia sentit "totalment incapaç" de fer-ho.

stats