Crònica 20/01/2011

L'estand de Catalunya, sense una aposta clara

1 min

Setanta entitats catalanes conviuen a Fitur sota un mateix sostre, però cadascuna va per la seva banda. Sobre els deu taulells, el lema és "Sóc fan de Catalunya", amb fotos de Ferran Adrià, Josep Carreras, Custo Dalmau, Gemma Mengual i Bojan Krkic. El cotxe de Fórmula 1 del pilot asturià Fernando Alonso per promocionar el circuit de Montmeló és el pol d'atracció dels 1.800 metres quadrats.

Representants de les deu marques turístiques catalanes presents expliquen als que s'acosten què poden anar a visitar dels seus territoris. Però cadascú per la seva banda, sense apostes conjuntes. Per exemple, sense anar més enllà, pel que fa a Barcelona, no hi ha ni un fullet sobre la candidatura per organitzar els Jocs Olímpics d'Hivern del 2022 ni de la Final Four de l'Eurolliga, per exemple. Dos esdeveniments que apareixen, això sí, al dossier per els periodistes.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, va reconèixer a l'ARA que el format és "discutible" perquè "potser faltaria una visió de conjunt, un toc global". Comparteix amb Joan Gaspart que, tot i això, "abans era pitjor" perquè els estands de Catalunya estaven "perduts" al pavelló. Al president de Turisme de Barcelona li agrada: "Tenint en compte els diners que tenim". Va criticar les autonomies que "tiren la casa per la finestra" perquè "cal menys folklore i treballar més".

stats