Crònica 21/11/2011

L'eufòria popular depassa l'estudiada contenció del futur president

Carles Torras
2 min
L'eufòria popular depassa l'estudiada contenció del
 Futur president

MADRIDMariano Rajoy, en sintonia amb la seva proverbial bonhomia, va optar per la modalitat de celebració festiva i va intentar evitar -tant com era possible- que la seva gent s'acarnissés amb els perdedors. Els simpatitzants del PP van acceptar a mitges la proposta. El resultat era massa inflat per endolcir els missatges de la massa enfervorida. Ni els eixordadors decibels del Pa panamericano van dissimular els crits de la multitud concentrada davant la seu central del Partit Popular, al carrer Génova: "Rubalcaba, el chollo se te acaba", i "bote, bote, bote, socialista el que no bote" es van situar al top de les proclames.

De fet, va arribar el moment en què tothom va botar al balcó: Rajoy, que fins i tot en les demostracions d'eufòria és contingut, va fer un únic saltiró. Esperanza Aguirre, més "desacomplexada", com a ella li agrada dir, va fer tres o quatre salts fent la senyal de la victòria amb els dits. Potser espera ser ella qui guanyi les generals algun dia.

Com ja va dir Rajoy ahir en roda de premsa, ara el que toca és sumar esforços i que tots els espanyols se sentin representats en el nou govern del PP. Potser per això van adquirir més sentit les banderes extremenyes, valencianes, catalanes i basques que també es van veure entre el públic aplegat al carrer Génova. O potser tot era una posada en escena.

L'única nota aparentment discordant en la festa popular van ser unes enganxines grogues amb la cara de José María Aznar i el text: "Ana de alcaldesa me la pone tiesa". Només ens caldria saber si era ironia de la dura o bé una encesa i sincera demostració de suport a la substituta d'Alberto Ruiz Gallardón, quan aquest aconsegueixi el seu anhelat ministeri.

stats