INTERVENCIÓ DEL BANC D'ESPANYA
Crònica 04/10/2011

L'exdirectora de la CAM recorre l'acomiadament

Ara
1 min
María Dolores Amorós defensarà  la seva gestió.

Barcelona.L'exdirectora de la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM), María Dolores Amorós, recorrerà el seu acomiadament. La que fins la setmana passada era la número dos de la caixa alacantina va negar ahir haver comès irregularitats "i menys de manera il·legal", i va afegir que el seu comportament ha estat sempre "lleial, recte, transparent i ajustat al dret", segons informa Efe. Amorós va confirmar que recorrerà als tribunals els seus drets laborals, entre els quals hi ha la retirada de la seva renda vitalícia.

La setmana passada es va saber que Amorós rebia un sou anual de 593.040 euros i que els administradors de l'entitat, nomenats pel Banc d'Espanya, van acomiadar-la per suposats delictes de "falsejar comptes i realitzar una gestió deficient". Divendres, el mateix governador, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, va qualificar la gestió d'Amorós de "la pitjor".

D'altra banda, les valoracions que ha fet el Banc d'Espanya d'algunes caixes ha fet esclatar picabaralles polítiques, com la desfermada amb Caixanova Galicia, que ha estat valorada en 183 milions d'euros, fet que ha representat que el 93% del capital passi a mans de l'Estat. El president de la Xunta, Alberto Núñez Feijoo, va remarcar que esperava "molt més rigor" del banc supervisor. El ministre de Justícia, Francisco Caamaño, va lamentar el "populisme governamental" gallec.

stats