ALIMENTACIÓ
Crònica 04/10/2011

L'expresident d'Indo dirigirà Panrico

Ara
1 min

Barcelona.El grup de brioixeria Panrico, fabricant de Donuts, va anunciar ahir la incorporació de Joan Casaponsa com a conseller delegat. Fins ara Casaponsa era president executiu del grup òptic Indo, en concurs de creditors.

El nomenament serà ratificat, previsiblement, pel consell d'administració de Panrico que se celebrarà a principis de desembre. Casaponsa substituirà César Bardají, que seguirà com a director general en funcions fins que el nou conseller delegat prengui possessió del càrrec. Està previst que Bardají continuï com a membre del consell d'administració.

El fitxatge de Casaponsa coincideix, segons han indicat fonts financeres a Efe, amb la segona reestructuració del deute de Panrico, que està previst que acabi abans de finals d'any. Aquesta reestructuració estarà marcada per una retirada de la banca creditora -liderada per ING-, que es va fer amb el control de la companyia quan el fons de capital risc britànic Apax Partners no va poder tornar els crèdits amb els quals va comprar Panrico.

Es preveu que en aquesta nova reestructuració el fons de capital risc Oaktree Capital, que ja havia assolit un paquet de més del 30%, aconsegueixi una àmplia majoria de Panrico.

Casaponsa, de 54 anys, té experiència en el sector alimentari, ja que ha estat vicepresident del negoci de galetes de Kraft a Europa, president i director general d'United Biscuits Southern Europe, president i director general de Xocolates Lindt a França i Espanya i director general de Del Monte Foods Iberia.

Panrico va perdre 229 milions el 2010, un 53% més que l'any anterior, i les seves vendes anuals es van situar en 563 milions.

stats